Paardenadvocaat

Mr. Wensing is zelf fervent paardenliefhebber en actief in de dressuursport als trainer (van zijn kinderen) en jurylid. Deze combinatie is uniek. Bovendien is gebleken dat mr. Wensing in een behoefte voorziet. Het aantal door mr. Wensing behandelde zaken is al bijna niet meer bij te houden. En voor de cliënt is het bijzonder prettig om zich te verstaan met een advocaat die het ‘paardenjargon’ ook verstaat. En deze kennis van zaken komt bij de behandeling van een hippische kwestie zeer goed van pas.

MEDIA

Mr. Wensing is veelvuldig in het nieuws verschenen met spraakmakende zaken en heeft in TV programma’s opgetreden, waaronder ‘Kassa’, ‘NOVA’, 'Brandpunt' en ‘Editie NL’. Daarnaast is mr. Wensing mede verantwoordelijk voor het boek:  Pleidooi voor het paard. Dit boek is uitgegeven door Reed Business te Doetinchem.

ONDERWIJS

Tevens geeft mr. Wensing les aan studenten (HBO) en juristen en advocaten (post academisch onderwijs) in het (consumenten) kooprecht, waarbij het onderwerp ‘paarden’ centraal staat. Mr. Wensing is tevens verbonde als docent aan de Stichting Opleidingsinstituut Juridisch Onderwijs die erkend is door de Nederlandse Orde van Advocaten.

STRAFPLEITER

Mr. Stephan Wensing is geboren in Amsterdam en sinds 2002 advocaat en ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Mr. Stephan Wensing voldoet aan de aanvullende deskundigheidseisen die de Raad voor Rechtsbijstand aan strafpleiters stelt.

RECHTSGEBIEDEN

Mr. Stephan A. Wensing heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Algemene praktijk

  • Civiel recht;
  • Strafrecht;

Verbintenissenrecht

Deze registratie verplicht mr. Wensing elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

TV fragment BNNVARA